Curu iz Splita satima pustili da leži na Hitnoj, a onda je shvatila šta se dešava…

loading...

Djevojka koja je u prometnoj nesreći u Splitu u utorak ujutro zadobila teške ozljede kuka i zdjelice, puna 24 sata čekala je snimanje MSCT uređajem jer u bolnici na Firulama nije radilo dizalo, piše Slobodna Dalmacija.

Stradala djevojka dovedena je na KBC-ov Hitni kirurški prijam (HKP) odmah nakon nesreće i u tom je prostoru ležala satima, jer je pokretnim krevet-kolicima nisu mogli prebaciti do prostorije gdje se obavljaju pretrage MSCT-om, koja se nalazi kat ispod HKP-a. Pacijenticu je trebalo prevesti do lifta kojim bi zajedno s medicinskim osobljem stigla do podrumske etaže, ali tada je primijećeno da dizalo nije u funkciji.

 

U kompleksu 41 lift

 

Ozlijeđenu djevojku, naravno, nije se moglo “krevetom na kolima” spustiti stepenicama do MSCT-a jer je u teškom stanju, a svaki, i najmanji pomak kreveta izaziva joj strašne bolove zbog posljedica nesreće.

 

Iako u zdravstvenom kompleksu na Firulama postoji 41 dizalo, da cjelokupna situacija bude još tragičnija, nitko se nije dosjetio odgurati krevet-kolica do nekog drugog lifta i spustiti se do podrumskih prostorija. Doduše, da se to i učinilo, ponovno bi bilo otežano manipulirati krevet-kolicima zbog njihove veličine, a upitno je bi li se njima uopće moglo ući u pretprostor u kojem se nalazi MSCT jer vrata nisu puno šira od ležaja za bolesnike.

 

Tako je stradala djevojka nakon mnogo teškoća smještena na bolnički Odjel traumatologije, gdje je čekala više od 24 sata nakon nesreće.

 

Iz KBC-a su Slobodnoj Dalmaciji potvrdili da je dizalo bilo pokvareno te da je u međuvremenu popravljeno.

(Net.hr)

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *