EGZORCISTA OTKRIO TAJNU: Evo kako da prepoznate osobu koju je zaposjeo ĐAVO..

loading...

Jedan od devet službenih egzorcista u rimskoj nadbiskupiji, O. Vićenco, otkrio je kako svako može da prepozna osobu koju je zaposeo đavo.

Najjasniji znak “opsednutosti” je odbijanje svetoga. Dakle, snažno bunjenje kada počinje molitva ili kada im položim ruke na glavu – ističe Vićenco.

O. Vincenzo je karmelićanin, s dugim svešteničkim stažem, još od 1963. godine. Bio je župnik u trima župama, a od 1991. pa sve do danas je egzorcist. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego “služba, koju može da obavlja jer je dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava”.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana vazda je red.

– Ali ja mogu da ih primim najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa bi ih trebalo još. Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli , da im pomogne. Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, “čarobnicama”, gatarama iz karata, “senzitivcima” koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, dapače pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone – kaže egzorcist.

– Svima njima nastojim da prenesem poruku nade i poverenja. Imam utisak da se uvećava potreba za obraćanjem figurama poput moje: manjka duhovnost, porodična sloga. Prečesto se misli samo na materijalna blaga ovoga sveta. A vrag deluje, zahvaljujući i prosvetiteljima, koji smatraju da je on izmišljotina srednjega veka- napominje Vićenco.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *