JEZA U KOSMOSU: Kineski kosmonaut doživeo horor od nepoznatog posetioca – VIDEO

loading...

Jang Livei prvi je Kinez kojeg je Kineski svemirski program poslao u kosmos. U misiji je bio 21 čas, a prilikom boravka u svemiru imao je zaista neobično iskustvo.

Livei kaže da ga i dalje proganja to što je doživeo tokom misije. Naime, dok je bio u letelici Šendžen 5, imao je utisak da neko kuca po njegovoj kapsuli. To je opisao kao zvuk čekića koji udara u metalnu kantu, piše Dejli mejl.

– Kucanje se čulo više puta u različito vreme. Činilo mi se kao da dolazi sa spoljne strane broda i delovalo je kao da neko kucka čekićem – rekao je u nedavnom intervjuu astronaut iz Kine koji je bio 24. čovek u svemiru. On je u svojoj misiji bio 2003. godine.

Kako je istakao, neobičan zvuk ga je odmah unervozio i on je krenuo da obilazi sve delove letelice ne bi li identifikovao šta se čuje i odakle dopire zvuk. Kad se vratio na Zemlju, pokušao da imitira ono što je čuo na muzičkim instrumentima, kako bi svemirska agencija odgonetnula o čemu se radi.

Po povratku na zemlju i ostali astronauti u šatlovima Šendžen 6 i Šendžen 7 su takođe izjavili da su čuli sličan zvuk kakav je opisao Jang Livei.

webtribune.rs

 

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *