MUP ZDK U pucnjavi u Visokom jedna osoba ubijena, druga ranjena, počinitelj uhićen

loading...

Do sukoba uz uporabu vatrenog oružja došlo je poslije 20 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Gornja Zimča kod Visokog, kada je S.R. pucao iz vatrenog oružja i nanijelo tjelesne ozljede u predjelu grudnog koša osobi S.Z., rođenom 1960. godine, a osoba S.B. je zadobila prostrijelnu ranu u predjelu desne noge

Policija je tijekom noći u Visokom uhitila osobu S.R., koja je tijekom večernjih sati jednoj osobi nanijelo teške tjelesne ozljede usljed kojih je preminulo, a drugu osobu teško ranilo, javlja Zeda.

Do sukoba uz uporabu vatrenog oružja došlo je poslije 20 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Gornja Zimča kod Visokog, kada je S.R. pucao iz vatrenog oružja i nanijelo tjelesne ozljede u predjelu grudnog koša osobi S.Z., rođenom 1960. godine, a osoba S.B. je zadobila prostrijelnu ranu u predjelu desne noge.

Ozlijeđene osobe su sanitetskim vozilom prevezena u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje je osoba S.Z., usljed zadobivenih ozljeda u 21,15 sati preminula, dok je osoba S.B. nakon ukazivanja medicinske pomoći, upućena u bolnicu u Zenici na daljnji medicinski tretman.

Policijski timovi iz Visokog i Kaknja izvršili su blokadu navedenog naseljenog mjesta, te locirali osumnjičenu osobu u njegovoj obiteljskoj kući, nakon čega su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDŽ, koristeći specijalne tehnike pregovaranja i postupanja u kriznim situacijama, izvršili upad u kuću i osobu uhitili.

Tijekom navedene akcije policijskih službenika, S.R. je zatečen s ozljedama u predjelu lijevog uha, nastalim najvjerojatnije usljed samoranjavanja vatrenim oružjem. Istom je pružena prva pomoć u Domu zdravlja Visoko, te je prevezeno u bolnicu u Zenici na daljnji medicinski tretman.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojske županije obavili su uviđajne radnje, kojim je rukovodio dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva, te su nastavljene aktivnosti na dokumentiranju ovog krivičnog djela i utvrđivanju razloga i motiva izvršenja istog.

Nakon kompletiranja predmeta, S.R., rođen 1959. godine, iz Visokog, će biti predan u nadležnost županijskog tužiteljstva na daljnji rad i postupak, uz izvješće o počinjenim krivičnim djelima „Ubojstvo“ i „Laka tjelesna ozljeda“, te krivičnom djelu prema Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva ZDŽ.

AUTOR:Vecernji.ba

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *