NEMA VEĆINE ZA IZGLASAVANJE ANE BRNABIĆ ZA PREMIJERA, ODLAŽE SE SKUPŠTINA: Palma, Zukorlić i brojni poslanici SNS okrenuli leđa Vučiću!

loading...

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić

Zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj, navodi Blic.

FOTO: FILIP PLAVČIĆ, DRAGANA UDOVIČIĆ

U toku dana je održana i sednica beogradskog odbora SNS-a, a ove informacije je potvrdio i Nebojša Stefanović.

– Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić – navodi Stefanović za “Blic”.

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

– Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda – naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, “jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću”.

Izvor: Kurir.rs/Blic, I.M. Jasnić

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *