UZNEMIRUJUĆE: Dva psa obješena o drvo pored magistralnog puta – Policija pokrenula istragu

loading...

Stravičan prizor u Valjevu, pošto su u šumarku pored obilaznog puta za Užice, na periferiji grada, otkriveni leševi dva psa, obješeni za granu jednog drveta. Policija je, saznaje “Blic”, pokrenula istragu.

Fotografije monstruoznog zločina prema životinjama, dva mješanca, najvjerovatnije lutalice, kako udavljeni i obješeni konopcem vise sa grane drveta, objavljene su na “Facebook” profilu Udruženja za pomoć napuštenim životinjama. Kao lokacija naveden je šumarak samo desetak metara udaljen od obilaznog puta za Užice, inače jedne od najprometnijih saobraćajnica na području grada.

U tom Udruženju za “Blic” kažu da su, čim ih je kontaktirao jedan od građana koji je kroz šumarak prolazio pješice, obavjestili policiju i otišli na lice mjesta.

– To mjesto nije vidljivo sa samom puta i do njega se mora doći pješke. Najbliža kuća nalazi se 200 metara odatle. Policija je obavila uviđaj i, kako nam je rečeno, po prvim procijenama tijela pasa su visila skoro mjesec dana, tako da su u fazi raspadanja. Zbog toga, ne znamo da li su mješanci prethodno mučeni i ubijeni pa obješeni, ili je smrt nastupila kao posljedica davljenja na ovaj način – kažu za “Blic” u Udruženju za pomoć napuštenim životinjama, dodajući da su i u prethodnom periodu imali nekoliko prijava iz tog dijela periferije Valjeva “da je dolazilo do trovanja pasa lutalica”.

U policiji potvrđuju da su obavili uviđaj, kao da su o zločinu obavijestili osnovnog javnog tužioca u Valjevu, pa je naložena istraga. Veterinarskoj inspekciji naloženo je da obdukcijom leševa utvrdi uzrok smrti pasa.

Izvor: Avaz

loading...

Komentari

Komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *